Welkom op de leer-website voor MBO studenten aan de opleiding Software Developer.

Deze site is voor studenten die de opleiding Software Developer volgen

Deze site is bedoeld voor startende programmeurs. De site is geschreven voor de opleiding Software Developer in het MBO, maar iedereen die wil leren programmeren is hier aan het juiste adres.

De site is druk in ontwikkeling en wordt vaak bijgewerkt. Momenteel hebben we drie hoofdonderwerpen actief, JavaScript, Node.js en Symfony.

JavaScript

Bij JavaScript leren we je de moderne variant (ES6+) en staan we stil bij technieken zoals deze tegenwoordig veelal in het bedrijfsleven gebruikt worden. Er zijn uiteraard meerdere technieken vaak mogelijk dus online zal je verschillende technieken/ oplossingen tegen komen. Het is belangrijk dat je als programmeur de juiste code-conventie volgt. Bij MBO-SD hebben we daar ook over nagedacht. Daarnaast willen we jou als student juist een goede en niet vijf verschillende technieken aanleren.

Node.js

Bij Node.js leren we je de ESM variant aan van Node.js. Er worden allerlei onderwerpen behandeld die ook in het bedrijfsleven worden gebruikt. Lang niet alle modules die beschikbaar zijn voor Node.js worden behandeld (dat zijn er duizenden en er komen er elke dag meer bij) maar wel een aantal veelgebruikte modules. Zo zul je bijvoorbeeld leren over Express JS en MongoDB.

Symfony 6.4

In het hoofdstuk over Symfony staan we nu stil bij versie 6.4. Deze versie is tijdens het schrijven de laatste versie met LTS (LongTerm Support) en zal onderhouden worden t/m november 2026 en nog beveiligings updates krijgen t/m november 2027. Dit is momenteel de beste versie om te gebruiken als je een applicatie wilt schrijven die langere tijd veilig mee gaat.

Geschreven als een boek

MBO-SD is geschreven als een boek, dus het heeft duidelijke hoofdstukken en paragrafen. Elke paragraaf en elke pagina heeft een index van onderwerpen en je kan snel naar jouw onderwerp toe gaan. Onderaan elke pagina vind je een link om naar de volgende pagina (bladzijde) te gaan.

Geen oefenmateriaal?

MBO-SD heeft in de basis geenoefenmateriaal. Dit kan wel en als je daar interesse in hebt stuur dan een email naar info@mbo-sd.nl. MBO-SD heeft wel een Fiddle omgeving waar je met de technieken makkelijk en snel kunt oefenen. Deze Fiddle vind je op Klik hier om naar de Fiddle omgeving te gaan.

Voorbeelden

We hebben ook een voorbeeld-pagina waar je makkelijk leuke, simpele en praktische voorbeelden vind wat je allemaal kunt doen met HTML/ CSS, JavaScript en PHP. De voorbeelden vind je op de MBO-SD voorbeelden pagina.

Klik op de button om het menu te zien.