Om te beginnen - welkom!

Welkom op MBO-SD - JavaScript

Welkom op de website van MBO-SD in het onderdeel JavaScript. JavaScript schrijven we vaak afgekort als JS.

JavaScript is bij web-development niet meer weg te denken. Bijna elk interactief onderdeel op een website, web-games en andere onderdelen worden geschreven in JavaScript. Om je dit goed bij te brengen hebben we dit onderdeel in een aantal hoofdstukken opgedeeld.

Om te beginnen

In het onderdeel om te beginnen gaan we in op het starten met JS. Je leert een stukje historie, hoe je er mee kan werken, hoe je kan zoeken en informatie goed online kan opslaan met GIT.

Basis JavaScript

De basis van het programmeren leer je in dit hoofdstuk. JavaScript werkt vaak samen met HTML maar om het programmeren te leren en te weten wat er allemaal kan, beginnen we daar eerst mee.

HTML & JavaScript

In het hoofdstuk HTML & JavaScript duiken we in de interactieve onderdelen op een webpagina. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je een klik op een knop (button) kan afvangen en hoe je HTML onderdelen kan toevoegen en verwijderen.

Advanced JavaScript

Als je de basis onder de knie hebt kan je verder gaan kijken. Bij advanced JavaScript duiken we in verdiepende onderdelen zoals het werken met een timer (als je bijvoorbeeld een klein spelletje wilt maken) of hoe je informatie van een andere computer kan ophalen met een API/ Fetch methode.

Voorbeelden

We geven je een aantal praktische voorbeeldne van werk wat gemaakt is met JavaScript (onder andere). Deze onderdelen kan jezelf maken als oefening of opdracht.

Fiddle

Wil je nu in het klein HTML/ CSS en JavaScript combineren, dan hebben we een Fiddle geschreven waar je snel en makkelijk kan kijken hoe dingen werken.
In het programmeren zijn ze vaak aan het Fiddle-en een benaming voor knutselen/ proberen en klooien tegelijkertijd. Een belangrijk onderdeel als je wilt leren programmeren.